VIVO inspireert!

'VIVO inspireert de social profit' is onze slagzin. Dat is nu net wat we op 21 juni gaan doen: jou een massa inspiratie bieden door onderstaand programma.

Tussen de inspirerende inzichten van Ilse Janssens en Ish Ait Hamou in, kan je kiezen uit een aantal inspirerende sessies en workshops. We starten om 13u45 en sluiten de dag af met een receptie.

Schrijf je op tijd in, want de plaatsen zijn beperkt. Deelname is gratis.

Afbeelding
vivo-inspireert

Afbeelding
programma inspiratie event

Afbeelding
keynotes inspiratie-event VIVO

Ilse Janssens

Keynote-ilse-janssens

Nog meer dan in andere sectoren zijn in de social profit medewerkers het belangrijkste kapitaal. Hoe ga je als organisatie om met de uitdaging van de 3 G’s: het vinden en houden van genoeg, goede medewerkers die hun job graag doen? Ilse Janssens, coördinator HR bij Emmaüs, vertelt hoe ze met deze uitdaging aan de slag gaat, vanuit de overtuiging dat ‘goede zorg voor medewerkers leidt tot goede zorg’.

Ish Ait Hamou

interview-Ish

Voor deze danser, choreograaf en auteur is inspiratie een basisbehoefte. Via een interview, waarbij het publiek ook vragen kan stellen, gaan we op zoek naar zijn inzichten over inspireren, een open mindset en verbinding maken via creativiteit.

 

 

Afbeelding
workshops-inspiratie-event-VIVO

 

Met deze workshops willen we je op een interactieve manier inspireren. We organiseren elke workshop 2 keer na elkaar, zodat je in totaal 2 workshops kan kiezen.

Hoe werkplekleren in de social profit jongeren vleugels kan geven

werkplekken-jongeren

Maarten Michielsen werkt al jaren als trajectbegeleider met jongeren in Centrum voor Leren en Werken (Wilrijk). Hij is bevlogen in het motiveren van jongeren en zoekt dagelijks naar kansen voor werkplekleren. Wanneer die kansen er komen, levert dat mooie trajecten op. Maarten dompelt je in deze workshop onder in een aantal verhalen uit zijn praktijk. Zo ontdek je wat de mogelijkheden zijn en hoe jij een verschil kan maken.

Oplossingsgericht aan de slag met agressie

agressie

In deze workshop maak je kennis met een oplossingsgerichte visie en methode rond agressie zoals organisatie Touché die toepast. Deze methode nodigt je uit om na te denken over en te ervaren hoe kwaadheid en frustratie zich manifesteren en wat je er mee kan doen.

 

Inclusief ondernemen

inclusief ondernemen

Jan Smolders, directeur van De Witte Meren, vertelt hoe hij inclusief ondernemen concreet in de praktijk zet. Hij neemt je mee door het traject van inclusief jobdesign bij WZC Witte Meren. Daarin lag de focus op de creatie van een zorgondersteunende functie, wat heeft geleid tot een doorgedreven kwaliteitsverbetering.

Goestinggenerator

goestinggenerator

In deze workshop leer je werken met de goestinggenerator: een sterke methodiek om met het team in gesprek te gaan over werkbaarheid. Tijdens het spelen groeit er meer begrip, verbinding en goesting bij collega’s. Na afloop heb je drie concrete acties om als team te sleutelen aan werkbaarheid.

Afbeelding
praktisch

 

13u15:                     onthaal met koffie en frisdrank

13u45:                     intro

13u55 - 14u30:       Ilse Janssens (plenum)

14u40 - 15u25:       keuze tussen 4 workshops

15u25 - 15u45:       pauze

15u45 - 16u30:       keuze tussen 4 workshops

16u40 - 17u30:       Ish: interview (plenum)

17u30 - 17u40:       creatieve afsluiter

17u40:                     receptie

 

Locatie: KVS, Arduinkaai 7 1000 Brussel