Alle nieuws

Gratis leren via het internet

Ben je op zoek naar een opleiding? Probeer eens een gratis opleiding via het internet.

 

We doen een greep uit het gigantische aanbod. 

Ben je op zoek naar een opleiding? Probeer eens een gratis opleiding via het internet. We doen een greep uit het gigantische aanbod.
  • Leertraject ZIEDET - VIVO: Dit gratis leertraject biedt hulpverleners en hun opleiders lesmaterialen met ‘cultuursensitieve zorg’ als thema. Via zes online modules werken cursisten aan dialoogvaardigheden die ze nodig hebben bij een cultuursensitieve hulpverlening.

Bijvoorbeeld ‘succesvol presenteren’, ‘assertiviteit in de werksituatie’, ‘time-management’

  • VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs): VAD, het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs, heeft een lange traditie van het aanbieden van opleidingen en vormingen over alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. Over een aantal onderwerpen kan je nu ook online vormingen volgen, gratis, op je eigen tempo en gewoon van aan je bureau. Dit aanbod is interessant voor iedereen die in het professionele leven met deze thema’s in aanraking komt.

  • eDiv – Unia: opleiding online met 3 modules over het diversiteitsbeleid (wet, diversiteitsbeleid, handicap).  Deze tool werkt met filmpjes, oefeningen en interactieve uitleg bij antwoorden.

  • Gezond en zeker - Blijfinzetbaar.nl : online modules voor medewerkers in zorg- en welzijn. 

Bijvoorbeeld ‘meer doen met verzorgend wassen’, ‘omgaan met extreem obese patiënten’ of ‘grenzen stellen’.

  • Gratiscursus.be: cursussen rond office-applicaties zoals Word, Excel, Outlook, ...
  • Universiteit van Vlaanderen: De Universiteit van Vlaanderen is geen fysieke universiteit, maar een project dat universitaire kennis zo breed mogelijk wil verspreiden. Meer dan 200 filmpjes en podcasts waarbij wetenschappers van 5 Vlaamse universiteiten, een antwoord geven op uiteenlopende wetenschappelijke vragen.

Niet bang van een Engelstalige opleiding?

Vrees je voor het zoeken naar een speld in een hooiberg? Om je te helpen de opleiding te vinden die je wenst, zetten wij enkele interessante aanbieders op een rij:

  • LinkedIn LearningLinkedIn heeft een paar jaar geleden een cursusplatform overgenomen en biedt duizenden trainingen aan. Van leiderschapsvaardigheden tot webdesign en van foto’s bewerken tot Excel. Je kan een maand lang alle trainingen gratis uitproberen.

  • CourseraVia dit platform kan je je inschrijven voor MOOC’s (Massive Open Online Courses).  Het gaat om cursussen van vaak hoog aangeschreven universiteiten zoals Stanford of Yales. De cursussen zijn gratis.  Wil je een certificaat, dan moet je een (relatief kleine) bijdrage betalen. Er bestaan nog andere platformen waarop je MOOC’s, cursussen van over heel de wereld, kan terugvinden. 

  • Grow googleEen platform met opleidingen ifv het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Er zijn leermodules over data en technologie, digitale marketing en professionele ontwikkeling