Alle nieuws

Op bezoek bij Buurtwerk Posthof

Onlangs gingen we op bezoek bij Buurtwerk Posthof, die een sterke LDE-onderneming opgebouwd hebben. We spraken met algemeen coördinator Martine Eloy, gingen langs bij de verschillende deelwerkingen en kwamen te weten hoe doelgroepmedewerkers en begeleiders hun job ervaren.

Afbeelding
Kasma en Annelies van deelwerking Naai.Punt

Deelwerkingen

Buurthuis Posthof is een ontmoetingsplaats voor de buurt. In het buurtrestaurant 'Bistro P' kan je goedkoop en gezond eten kopen, anderstaligen kunnen hun Nederlands oefenen via taalcoaching of de buurtbabbel, door het repair café kent je koffiezet een tweede leven en dankzij de yogalessen kom je tot innerlijke rust. En daar eindigt het nog niet: je kan je stadsmoestuintje bewerken bij Stadsakker, naaiworkshops volgen, elkaar helpen via Buurtijd, poetshulp vinden bij Buurtservice, gereedschap lenen bij de GeriefBieb of komen spelen bij de multiculturele kinderopvang Elief of de jeugdwerking Kras.

Afbeelding
Organigram Posthof
Een buurtbewoonster lid van Buurtijd zei me eens: "Ik wil je graag trakteren voor de volkskeuken. Ik kan met Buren betalen. Ik heb het niet breed in het dagelijks leven want ik leef van een invaliditeitsuitkering. Maar met Buurtijd ben ik wel rijk en kan ik je wél trakteren." Martine Eloy, algemeen coördinator Buurtwerk Posthof