Alle nieuws

Samira Jbilo Kebbor over de opleiding ‘Intercultureel medewerker’

Samira Jbilo Kebbor volgde de opleiding ‘Intercultureel medewerker’. We stelden haar enkele korte vragen.

Wat sprak je aan om aan de studie te beginnen?

Mijn motivatie was om mensen te helpen, we zien steeds meer mensen in moeilijkheden door taal- of cultuurbarrières. Ik wilde dat ook graag op een professionele manier doen en daarom wilde ik graag deze studie volgen. Studeren was sowieso altijd een droom van mij.

Wat heb je al geleerd tijdens de opleiding?

Ik heb veel dingen geleerd, zoals het belang van het beroepsgeheim, hoe juist te reageren in welke situatie, hoe ik cliënten het best kan helpen en hoe ik hun vertrouwen kan winnen. We krijgen veel praktische opdrachten en de docenten doen ons vaak nadenken over moeilijke situaties en daar heb ik al veel uit geleerd.

Dé tip die ik kan geven is: gewoon beginnen met de opleiding!

Waar wil je graag aan het werk na je studie? Of wat neem je mee naar je job?

Ik wil graag werken in de sociale of gezondheidssector. Ik werk nu al als intercultureel bemiddelaar en een deel van mijn werk telt mee als stage voor de opleiding. Veel van wat ik leerde, kon ik direct toepassen.

Wat is voor jou de meerwaarde van de opleiding ‘intercultureel medewerker’?

Ik voel mij nu sterker in mijn job, maar ik ben ook anders gaan kijken naar dingen die voor mij vroeger vanzelfsprekend waren of waar ik niet bij stilstond. Ik ben ruimer gaan denken door deze opleiding. Ik heb ook echt leren luisteren naar andere mensen.

Welke tips heb je voor twijfelaars?

Dé tip die ik kan geven is: gewoon beginnen met de opleiding! Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben en er is veel vraag naar interculturele medewerkers. Je kunt je dus echt zinvol inzetten.