MENTOROPLEIDING SOCIAL PROFIT Mentor +

Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken de thuisverpleging.
Openbare organisaties kunnen niet inschrijven voor deze vorming.

Na deze vorming kan je:
• begrijpen hoe het systeem van deeltijds leren, deeltijds werken en duaal leren functioneert, inclusief de doelstellingen en de rol van jongeren binnen dit systeem
• kennis verwerven over mentorschap, inclusief het herkennen van de voordelen die mentorschap met zich meebrengt
• inzicht krijgen in de positie, rollen en taken van een mentor en in staat zijn om deze effectief uit te voeren
• beschikken over de vaardigheden en technieken om jongeren te motiveren en te begeleiden in hun professionele ontwikkeling
• competent zijn in het opstellen van opleidingsdoelen en het werken met competenties, met de mogelijkheid om een doeltreffend opleidingsplan te ontwikkelen
• effectieve communicatie- en coachingtechnieken toepassen om een ondersteunende en stimulerende omgeving te creëren
• in staat zijn om observaties uit te voeren en evaluaties te maken om de voortgang en ontwikkeling van jongeren te beoordelen en te bevorderen.

Bij ongewettigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 18 juni 2024 09:00 - 16:00 I-Diverso Gent Ledebergplein 21B Gent
di 25 juni 2024 09:00 - 16:00 I-Diverso Gent Ledebergplein 21B Gent

Programma

Droom je ervan om een verschil te maken in het leven van jonge talenten? Wil je jouw kennis en ervaring delen terwijl je zelf blijft groeien? Dan is onze tweedaagse vorming precies wat je nodig hebt.

Wat staat er op het programma?
Tijdens deze intensieve tweedaagse ontdek je alles over de kracht van deeltijds leren deeltijds werken en duaal leren. We breken het systeem volledig voor je open, zodat je begrijpt hoe het in elkaar steekt, wat jongeren doen en welke doelen ze nastreven.

Daarnaast duiken we dieper in de wereld van mentorschap. Ontdek hoe je een mentor wordt en wat de talloze voordelen zijn van deze rol. Leer alles over de positie, rollen en taken van een mentor en hoe je jongeren kunt motiveren om hun beste zelf te worden.

Doelen en competenties
We gaan ook dieper in op het opstellen van opleidingsdoelen en competenties. Ontwikkel de vaardigheden om een effectief opleidingsplan te maken dat de groei van jonge talenten stimuleert.

Communicatie en coaching
Ontdek krachtige communicatie- en coachingtechnieken om een ondersteunende en stimulerende omgeving te creëren. Leer hoe je observeert en evalueert om continue groei te garanderen.

Duaal leren biedt een unieke kans om jongeren te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Doe mee aan onze vorming en maak deel uit van hun succesverhaal!

VOOR WIE
Alle medewerkers uit alle sectoren.

OPGELET:
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €290 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Startdatum: 18 jun 2024 | 09:00 - 16:00 Duur: 2 dagen Opleider: I-Diverso - Groep Intro
Code vorming: MENT-24-08 Organisator: VIVO - FeBi Thema: Coachen en mentorschap van collega's Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Gezinszorg
Kinderopvang
Lokale Diensteneconomie
Maatwerkbedrijven - BWP
Maatwerkbedrijven - SWP
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Revalidatiecentra
Socioculturele sector
Thuisverpleging
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen