Sterker op het werk met verbindende communicatie

Voel je sterker op het werk. Tijdens deze 2-daagse opleiding maak je kennis met de methode van verbindende communicatie en hoe je deze toepast op de werkvloer.
Na deze vorming kan je:
• een collega rechtstreeks durven aanspreken als er problemen zijn
de principes van verbindende communicatie toepassen om openlijk en respectvol met collega's communiceren, zelfs in uitdagende situaties.
• op een duidelijke manier durven opkomen voor zichzelf, met respect voor de ander
hoe je assertief kan zijn zonder agressief te worden, waardoor je jouw eigen behoeften en grenzen kan communiceren met respect voor anderen.
• feedback kunnen geven en ontvangen
effectieve feedbackvaardigheden ontwikkelen, zowel bij het geven als ontvangen van feedback, om groei en verbetering te bevorderen.
• leren vragen wat ze nodig hebben
de kunst van effectief vragen stellen beheersen, waardoor je jouw behoeften duidelijk kan communiceren en samenwerking kan stimuleren.
• gevoelens kunnen toestaan en uiten
bewust zijn van je eigen gevoelens, deze te herkennen en ze op een gezonde en respectvolle manier uiten in communicatie met anderen.

Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken in de thuisverpleging.
Openbare organisaties kunnen niet inschrijven voor deze vorming.

Bij ongewettigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 16 april 2024 09:30 - 16:30 De Punt Kerkstraat 108 Gentbrugge
di 23 april 2024 09:30 - 16:30 De Punt Kerkstraat 108 Gentbrugge

Programma

Ontdek de kracht van verbindende communicatie en word sterker in het bouwen van sterke relaties, zowel persoonlijk als professioneel! Onze tweedaagse vorming biedt een diepgaande verkenning van de vier essentiële bouwstenen van verbindende communicatie:
• Waarnemen
Leer om concrete feiten te benoemen als een gemeenschappelijk startpunt voor effectieve communicatie. Ontdek hoe je je bewust kunt worden van het verschil tussen feitelijke waarnemingen en oordelen en meningen in je communicatie.
• Gevoel
Ontwikkel bewustzijn van je eigen gevoelens en leer ze herkennen en benoemen. Dit stelt je in staat om je emoties effectiever te uiten en te begrijpen.
• Behoefte
Word je bewust van je behoeften en begrijp hoe ze van invloed zijn op je communicatie. Dit stelt je in staat om duidelijk te articuleren wat je nodig hebt.
• Verzoek
Leer hoe je concrete verzoeken kunt formuleren die duidelijk en respectvol zijn, waardoor je effectiever kunt communiceren wat je wilt.

Tijdens deze vorming krijg je ook de kans om te oefenen met de drie belangrijke communicatieprocessen van verbindende communicatie:
• Helder krijgen van je eigen behoeften en verlangens
Leer te begrijpen wat voor jou belangrijk is en hoe je dit kunt bereiken.
• Het formuleren van moeilijke boodschappen
Ontwikkel de vaardigheden om duidelijk en eerlijk te communiceren, zelfs in situaties die weerstand kunnen oproepen. Dit stelt je in staat om op een respectvolle en duidelijke manier te zeggen wat je nodig hebt.
• Empathisch luisteren naar anderen
Ontdek hoe je kunt luisteren naar de behoeften van anderen op een empathische manier, wat de basis vormt voor een dieper begrip en effectieve samenwerking.

Deze tweedaagse vorming biedt een balans tussen inzicht en praktische oefeningen, waardoor deelnemers de waarde van verbindende communicatie echt kunnen ervaren. Het is een motiverende ervaring die je in staat stelt om deze waardevolle vaardigheden in je dagelijkse leven te integreren.

Praktisch

Startdatum: 16 apr 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 2 dagen Opleider: DialoogPlus
Code vorming: COM-24-05 Organisator: VIVO - FeBi Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Gezinszorg
Kinderopvang
Lokale Diensteneconomie
Maatwerkbedrijven - BWP
Maatwerkbedrijven - SWP
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Revalidatiecentra
Socioculturele sector
Thuisverpleging
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen