Verbindende communicatie - Oefengroep: Van Vloek naar Verzoek !

Doelstellingen

Na deze vorming kan je:
• moeilijke boodschappen helder en eerlijk formuleren
moeilijke boodschappen op een duidelijke en eerlijke manier kunnen communiceren, met als resultaat dat de ander bereid is om te veranderen, meer verantwoordelijkheid neemt en respectvoller omgaat met verschillen.
• feedback geven vanuit verbinding
vaardigheden om feedback te geven vanuit een verbonden en respectvolle benadering, waardoor de communicatie effectiever wordt en relaties worden versterkt.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 02 mei 2024 09:30 - 16:30 Scoutshuis HOPPER Wilrijkstraat 45 Antwerpen

Programma

Deze vorming biedt een praktische benadering van verbindende communicatie, met de focus op eerlijkheid en constructiviteit. Hier is wat je kunt verwachten:
• De vier basisstappen van verbindende communicatie
We beginnen met de fundamenten en verkennen de vier basisstappen van verbindende communicatie als leidraad voor effectieve interactie.
• Het 'Vloek naar Verzoek'-model
Met behulp van een concreet stappenplan ontdek je hoe je verzoeken kunt formuleren die voortkomen uit echte situaties. Je zult leren hoe de 'energie' van een verwijt kan leiden tot het maken van constructieve verzoeken.

Wat we behandelen:
• Strategieën en valkuilen in het maken van verzoeken naar anderen
Leer effectieve strategieën en vermijd veelvoorkomende valkuilen bij het communiceren van je behoeften en verlangens naar anderen.
• Neutrale zeggingskracht en authenticiteit
Ontdek hoe je op een neutrale, authentieke manier kunt communiceren, wat leidt tot duidelijkheid en begrip in je boodschappen.
• Invloed uitoefenen vanuit eerlijkheid
Leer hoe eerlijke communicatie je in staat stelt om positieve invloed uit te oefenen op anderen en constructieve samenwerking te bevorderen.
• Verzoeken naar jezelf en onderhandeling
Ontdek hoe het formuleren van verzoeken naar jezelf kan leiden tot betere relaties met anderen, en leer de kunst van effectieve onderhandeling, waarbij een 'nee' kan worden omgezet in een 'ja'.

OPGELET:
Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken in de gezinszorg en thuisverpleging.
Bij onverwittigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag.

Praktisch

Startdatum: 02 mei 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: DialoogPlus
Code vorming: COM-24-09 Organisator: VIVO - FeBi Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Gezinszorg
Kinderopvang
Lokale Diensteneconomie
Maatwerkbedrijven - BWP
Maatwerkbedrijven - SWP
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Revalidatiecentra
Socioculturele sector
Thuisverpleging
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen