Train de Trainer voor IT-Buddy’s

DOELSTELLINGEN:

Na deze vorming is de deelnemer in staat
om:
- op een klantvriendelijke manier basismedewerkers bij te staan bij hun digitale vragen
- actief te luisteren door te vragen en samen te vatten in hun communicatie met basismedewerkers
- de do’s en don’ts van ervaringen van collega’s mee te nemen in hun eigen toekomstige werking.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 10 september 2024 09:00 - 16:00 Vokans Brugge BARON RUZETTELAAN 1, Brugge
ma 23 september 2024 09:00 - 16:00 Vokans Brugge BARON RUZETTELAAN 1, Brugge

Programma

In deze train de trainer leren IT buddy’s de essentiële vaardigheden om basismedewerkers bij te staan bij hun digitale vragen. Dit gaat over klantvriendelijkheid, omgaan met feedback en klachten en andere gesprekstechnieken. Verder krijgen de medewerkers de kans om te leren van hun collega’s door het delen van ervaringen en expertise.

DAG 1: Introductie en zelfreflectie als IT-buddy (3 uur)
Tijdens de eerste helft maken de deelnemers kennis met elkaar en met de facilitator van de intervisie. Het doel en de richting van de verdere begeleide intervisie worden in dit deel vormgegeven aan de hand van
het gebruik van methodieken die aanzetten tot zelfreflectie met betrekking tot de begeleidende rol van een IT-buddy, het aanmoedigen van ervarinsgsuitwisseling tussen de deelnemers en het prikkelen van de inspiratie van de deelnemers om casussen/situaties aan te dragen voor het verdere verloop van de begeleide intervisie. Op deze manier krijgt de facilitator een zicht op de thema’s waar de deelnemers graag
hun ervaringen over zouden uitwisselen. Deze zullen de basis vormen voor de verdere intervisie communicatieve vaardigheden (3 uur). In dit onderdeel leren de deelnemers communicatievaardigheden die essentieel zijn in het helpen van basismedewerkers met digitale vragen.

DAG 2:
- terugkoppeling en ervaringen delen
- communicatieve vaardigheden
- 5 B’s van klantvriendelijkheid.

De deelnemers worden gevraagd om in de periode tussen de eerste opleidingsdag en de terugkomdag specifieke situaties te noteren die ze in hun rol als mentor zijn tegengekomen.

VOOR WIE
Orthopedagogen, begeleiders, psychologen, hulpverleners en begeleiders van hulpvragers.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 10 sep 2024 | 09:00 - 16:00 Duur: 2 dagen Opleider: Vokans vzw
Code vorming: 318-24ITB2 Organisator: 318.02 Vormingsfonds voor de Diensten Gezinszorg van de Vlaamse Gemeenschap Thema: Coachen en mentorschap van collega's Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Gezinszorg