Omgaan met huilbaby’s - ONLINE

Na deze vorming kan je:
- effectief en passend reageren op veelvuldig huilen
- de oorzaken van huilen achterhalen en begrijpen
- beschikken over medische en pedagogische inzichten om een passende aanpak te bepalen of doorverwijzing te overwegen
- adequaat signaleren wanneer er sprake is van een 'niet pluis gevoel'
- de impact van huilen op jezelf inschatten en hier op een verstandige manier mee omgaan.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 15 oktober 2024 09:30 - 16:00 Online - -

Programma

Stap in de wereld van het begrijpen en omgaan met huilgedrag!

Deze vorming biedt jou de kans om essentiële vaardigheden en inzichten op te doen waarmee je de puzzel van huilende kinderen kunt ontrafelen. Ontdek hoe je huilgedrag in kaart kunt brengen met behulp van een handig schema en leer de kunst van goede opvolging en observeren. Maar dat is nog niet alles. We reiken je ook de communicatietechnieken aan om ouders op de juiste manier aan te spreken en hen te bevragen. We dompelen je onder in de wereld van medische en pedagogische kennis over huilen en laten we je de onlosmakelijke band tussen hechting en huilen begrijpen. We helpen je bij het beheersen van de impact van deze uitdagingen op jezelf.

Kortom, na deze vorming ben je helemaal klaar om huilgedrag met vertrouwen aan te pakken en ouders de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

WERKVORM EN METHODIEKEN
- We leren van elkaar.
- Door het gebruik van beeldmateriaal waar oefeningen aan gekoppeld worden en achteraf besproken worden.
- Theoretische inzichten en oefeningen worden afgewisseld.

DUUR
een hele dag

VOOR WIE
Kinderbegeleiders groepsopvang 0-3 jaar.

OVER DE LESGEVER
Sophie van Antwerpen is ziekenhuisverpleegkundige en pediatrisch verpleegkundige met 23 jaar voltijdse werkervaring in de ziekenhuiswereld. Leerkracht en opleidingscoördinator bij CVO LBC Berchem, richting personenzorg, kraamzorg en begeleider in de kinderopvang.

Kristien Nelen heeft een ruime ervaring als leerkracht binnen de opleiding begeleider in de kinderopvang en als verantwoordelijke van een kinderdagverblijf. Daarnaast heeft Kristien ook ervaring met het begeleiden van activiteiten als speelexpert.

Lorraine Fortes is psychologisch consulent en werkt als therapeut. Bovendien heeft ze ervaring als pedagogische begeleider binnen de kinderopvang. Ze heeft ervaring als opvoedingsconsulente en kan zowel processen van hulpverleners als ouders in kaart brengen.

OPGELET
Voor online vormingen vragen we om telkens te werken met 1 toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. 
Deze onlinesessie is interactief. We vragen aan de deelnemers om de camera aan te zetten.

Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 15 okt 2024 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: DIVERS VZW
Code vorming: 331-24HB3-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Omgaan met specifieke zorgvragers Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Kinderopvang