Project Ieder talent telt

Met het project ‘Ieder Talent Telt’ ontdekken werkzoekenden met een migratieachtergrond hun talent voor de social profit en brengen we hen in contact met werkgevers.

Afbeelding
Ambassadeurs van het project Ieder talent telt.

 

Mensen met een migratieachtergrond aan een job helpen in de social-profitsector, daar zetten we onze schouders onder.

Want de social-profitsector groeit en zoekt werknemers. Zo zijn er binnenkort meer dan 120.000 jobs beschikbaar. Verder werken er nog te weinig mensen met een migratieachtergrond in onze sector. En meer dan 60.000 mensen met een migratieachtergrond zoeken een job.

Er is ook steeds meer diversiteit in het cliënteel van social-profitorganisaties. Het is logisch dat dit zich weerspiegelt in het personeelsbestand.

Met het project ‘Ieder Talent Telt’ ontdekken werkzoekenden met een migratieachtergrond hun talent voor de social profit: www.iedertalenttelt.be.

Wat doen we dan?

Tools

In samenwerking met Verso ontwikkelden we enkele tools voor de werkgevers.

Workshops

Met verschillende partners organiseren we over heel Vlaanderen workshops voor werkgevers over “Hoe multicultureel talent vinden en behouden?”. Ontdek hier waar de volgende workshop plaatsvindt.

Er is de website www.iedertalenttelt.be met laagdrempelige tools voor werkzoekenden met een migratieachtergrond:

Op Social-Profitsalons komen werkzoekenden met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier in contact met social profit werkgevers, onderwijs en andere organisaties met ondersteunende diensten.

De Social-Profitsalons genoten veel aandacht zowel van werkgevers en opleidingsinstellingen, als van werkzoekenden met een migratieachtergrond en sleutelfiguren. We organiseerden tussen 2017 en 2020 met onze partners 16 Social-Profitsalons en 11 workshops voor werkgevers. We bereikten in heel Vlaanderen zo’n 3000 bezoekers.

Neem je graag deel aan het volgende Social-Profitsalon?

Ontdek dan hier waar dat doorgaat.

Zelf een Social-Profitsalon organiseren?

In de vorm van een Inspiratieboek deelt VIVO de opgebouwde know-how zodat lokale initiatieven zelf aan de slag kunnen met dit concept. Het Inspiratieboek is een praktische handleiding met draaiboeken, voorbeelden, tools, tips, … om ook van jouw Social-Profitsalon een geslaagd event te maken. Download het hier.

Meer info op de website: www.iedertalenttelt.be.

Logo Ieder talent telt

We realiseren dit project met het Minderhedenforum, Verso, VDAB, Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer , Vlaams Welzijnsverbond en het Agentschap Integratie en Inburgering. 

Van 2017 tot 2019 kregen we steun van ESF Vlaanderen.