Alle nieuws

Het project 'Digicoaching': een succes

Binnen de LDE klinkt de vraag naar versterking van digitale vaardigheden van doelgroepmedewerkers steeds luider. Het wordt meer en meer belangrijk in hun job, voor persoonlijke ontwikkeling en voor doorstroom. Tegelijkertijd merkten we dat de precieze noden van elke doelgroepmedewerker of organisatie verschillen, waardoor één vorming vaak niet de noden dekt. Doelgroepmedewerkers hebben nood aan een begeleiding op maat om net die digitale skills te leren die hen verder helpen in hun job, hen leren omgaan met uitdagingen in het dagelijkse leven en hen verder kunnen helpen in hun loopbaan. Daarom werd in het najaar van 2022 het project 'Digicoaching' gelanceerd.

Coach Ann De Troch startte meer dan 15 jaar geleden bij Groep INTRO. Vanaf haar eerste werkdag  begeleidt ze mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt richting een job. “Tijdens mijn eerste opdracht werkte ik met langdurig werkloze vrouwen in een strijkatelier”, vertelt Ann enthousiast. “Er volgden heel wat mooie projecten met heel veel kansen om te groeien zowel voor de deelnemers als voor mezelf.”

Vanuit I-Diverso, een initiatief van Groep INTRO vzw en WEB vzw, wordt ingezet op de integratie van kwetsbare doelgroepen in de arbeidsmarkt én de ondersteuning van bedrijven en organisaties in hun streven naar inclusief ondernemen. Vanuit het sectorfonds LDE kwam de mogelijkheid om één of meerdere werknemers op de werkvloer te coachen in hun nood naar ‘digital skills’. De proeftuin digicoaching was geboren. In Ann werd dan weer de geknipte coach gevonden voor dit individuele digicoachingstraject in het buurtrestaurant van Halle.

Afbeelding
Ann De Troch Groep Intro digicoaching 2022
"De ingesteldheid van de coach om een veilige omgeving te creëren voor de deelnemer, maakt dat drempels zo verkleinen.”

Ann licht even toe: “Een overleg met de werkvloerbegeleider leerde me dat de deelnemer vooral nood had aan ondersteuning om zelfstandig te kunnen werken met de pc. Procedures goed kunnen opvolgen en rapportering correct uitvoeren met betrekking tot zijn taak als verantwoordelijke van de kassa. De input die ik bij de eerste kennismaking met de deelnemer kreeg toonde aan dat de deelnemer weinig zelfvertrouwen had om hiermee aan de slag te gaan en er toch een zekere schrik was om fouten te maken. De ingesteldheid van de coach om een veilige omgeving te creëren voor de deelnemer, maakt dat drempels zo verkleinen.”

Er was ruimte voor 22 lesuren. 7 weken lang, elke week gemiddeld 3 lesuren. Voldoende tijd dus om bij te sturen waar nodig en bruikbare tips te delen. “Ik startte met het bijbrengen van digitale basisvaardigheden en gaf tips over het gebruiksvriendelijk maken van de PC. Samen plaatsten we mapjes op het bureaublad en installeerden we de meest courante linken. Ik leerde hoe je vlot documenten kan opslaan, opzoeken en afdrukken. Daarnaast maakte ik ook tijd voor courante apps zoals itsme, de website van VDAB en het gebruik van email. Ik merkte dat die digitale zelfredzaamheid ook hielp om de angst met de PC te werken te overwinnen.”

“Ik zou digicoaching zeker aanbevelen aan bedrijven en organisaties. Vooral individuele coaching is winstgevend omdat we ondersteuning kunnen bieden bij specifieke moeilijkheden en snel kunnen bijsturen. Het is meer dan technisch aanleren. Samen overwinnen we allerlei drempels, denk maar aan zelfzekerheid én sociale vaardigheden.”

“Het contact met de deelnemer verliep bijzonder vlot. De coachmomenten vonden steeds plaats op de werkplek van de deelnemer”, vertelt Ann. “Mijn ouders hadden vroeger een horecazaak, wat maakt dat ik me vlot kon inleven in het werk van de cliënt en goed inzicht had in de noodzakelijke vaardigheden. Om 10 uur namen we altijd een korte pauze, samen met de andere horecamedewerkers. Dan zaten we even met z’n allen gezellig bij elkaar soep te drinken.”

Ann blikt tevreden terug op haar inzet in het buurtrestaurant. “Het is leuk om iemand iets aan te leren en te zien dat dankzij opleiding en coaching het takenpakket ruimer wordt”, vertelt ze voldaan. “Ik zou digicoaching zeker aanbevelen aan bedrijven en organisaties. Vooral individuele coaching is winstgevend omdat we ondersteuning kunnen bieden bij specifieke moeilijkheden en snel kunnen bijsturen. Het is meer dan technisch aanleren. Samen overwinnen we allerlei drempels, denk maar aan zelfzekerheid én sociale vaardigheden.”

#samenrichtinggroei