Respectvol grenzen stellen in zorg en welzijn - IN COMPANY

Na deze vorming kan de deelnemer:
- efficiënter grenzen stellen
- de taal van woorden ondersteunen met de juiste lichaamstaal.

Programma

Ontdek de kracht van grenzen stellen en bewaken in je werk met mensen, of je nu in een residente, ambulante of mobiele werking werkt. In onze veeleisende job moeten we continu luisteren, coachen, ondersteunen, begeleiden en zorgen. Maar in al deze interventies spelen grenzen een cruciale rol, zoals fatsoen, afspraken en verantwoordelijkheden.

Mensen zijn mondiger dan ooit, en respect en gezag moeten verdiend worden. Daarom is het van essentieel belang om grenzen op een respectvolle en duidelijke manier te stellen én te bewaken. Denk hierbij aan het afronden van gesprekken, het handhaven van fatsoen, het communiceren en handhaven van afspraken, het omgaan met hygiëne, het beheren van medicatie en het omgaan met roken.

Wat deze vorming uniek maakt, is dat de communicatie van grenzen niet alleen afhankelijk is van woorden, maar ook van je ogen, houding, toonhoogte en meer. Je leert een unieke codetaal die net zo oud is als het leven zelf en die zowel bij dieren als mensen wordt gebruikt. Het begrijpen van deze taal zal je interventies veel efficiënter maken, minder vermoeiend en - het belangrijkste - het zal je respect opleveren.

Of je nu met baby's, jongeren, volwassenen of ouderen werkt, in een gezinscontext, residentie, onderwijs, werkomgeving of zorginstelling: deze unieke lichaamstaal is van onschatbare waarde en kan op alle leeftijden en in diverse settings worden toegepast.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Aangename interactieve vorming met ruime aandacht voor voorbeelden uit het werkveld.

VOOR WIE
Medewerkers en leidinggevenden in de social profit sector.

OVER DE LESGEVER
Hendrik Gaublomme, creatief therapeut, teamcoach, yogadocent.
Tien jaar ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking.
Reeds dertig jaar voltijdse ervaring in de vormingswereld, onderwijs, zorg en welzijn: communicatieve vaardigheden, stressbehendigheid en burn-out, mind-wellness, meditatie, respectvol begrenzen en teamActivatie.

CONTACTGEGEVENS
tel: 0494 056978
mail: info@namaskara.be

SPECIFIEKE WENSEN LOKAAL EN MATERIAAL
In overleg met de opleider

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 20 Opleider: Namaskara
Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector