Driehoekskunde - basiscursus

Na deze vorming:
- Heeft de deelnemer een gepaste begeleidershouding:
Reflecteren over en bewust zijn van een passende begeleidershouding. Kunnen inschatten welke kennis, vaardigheden en attitudes nodig zijn voor effectieve begeleiding.
- Kan de deelnemer samenwerken met het netwerk:
Competenter samen werken met het netwerk van de cliënt, inclusief ouders, familie, andere professionals …
- Heeft de deelnemer concrete handvatten en tools:
Concrete handvatten en tools toe passen in de samenwerking met cliënten en hun netwerken.
- Kan de deelnemer driehoekskunde toepassen:
Het theoretische kader van driehoekskunde integreren in jou eigen professionele praktijk en werking, om zo de driehoeksverhouding tussen het kind, gezin en professional effectiever te beheren en te verbeteren.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 19 september 2024 09:30 - 16:30 Hof van Watervliet Oude Burg 27 Brugge

Programma

Het gezin vormt de meest vertrouwde omgeving voor een kind, maar op een gegeven moment vertrouwen ouders hun kind ook toe aan professionals zoals artsen, leerkrachten en begeleiders. Dit creëert een driehoeksverhouding tussen het kind, het gezin en de professional.

Mensen met kwetsbaarheden hebben vaak levenslange zorg nodig, wat resulteert in een blijvende driehoeksverhouding. Hierbij spelen verschillende dynamieken en krachten een rol. Driehoekskunde biedt een kader om een evenwicht te vinden tussen alle betrokken partijen binnen deze driehoek. Het helpt om de interacties en communicatie te begrijpen en te verbeteren en zo te streven naar de best mogelijke zorg en ondersteuning.

WERKVORM EN METHODIEKEN
- Doceertechniek
- Uitwisseling en interactie a.d.h.v. inspirerende werkvormen
- Afwisselend werken in kleine en grote groep
- Casusbespreking a.d.h.v. intervisiemodel
- Zelf ervaren
- Procesanalyse en evaluatie.

VOOR WIE
Voor begeleiders, coaches, ondersteuners en andere zorgprofessionals.

OVER DE LESGEVER
Sigrid De Pelsmaeker is coach bij Brake-out (Konekt groep) en zelfstandig autismecoach. Sigrid heeft jarenlange ervaring in het werken met netwerken. Voorheen was zij werkzaam bij DOP Oost-Vlaanderen waar ze netwerken ondersteunde en versterkte. Sigrid werkt vanuit de kaders van Sonestra, Driehoekskunde, oplossingsgericht coachen en de talententaal van Luk Dewulf.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 19 sep 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Konekt
Code vorming: 319-24DK2 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector