Meer info over cultuursensitieve hulpverlening op Trefpunt Odi

Trefpunt Odi, in het verleden bekend als Pigmentzorg, is een website voor (toekomstige) hulpverleners over culturele diversiteit.

De website ondersteunt jou - als hulpverlener, beleidsmedewerker of opleider - met materialen om hulpverlening op maat te bieden in jouw cultureel diverse praktijk.

logo

Trefpunt Odi is een verzamelplaats (Trefpunt) over diversiteit (Odi) in de hulpverlening. 

Het aangeboden materiaal wordt verzameld in samenwerking met een netwerk van experten dat mee zorgt voor de kwaliteitsbewaking.

Je vindt op deze website

  • Info over cultuursensitieve hulpverlening aan de hand van 10 thema’s (waaronder culturele diversiteit in de gezondheidszorg, toegankelijke communicatie, discriminatie,…)
  • Een toolbox vol instrumenten, publicaties, websites,…
  • Een overzicht van interessante sprekers
  • Een agenda met vormingen en events over cultuursensitieve hulpverlening
  • En het laatste nieuws over culturele diversiteit in de hulpverlening

Volg Trefpunt Odi ook op Facebook en LinkedIn.

Waarom Trefpunt Odi?

De demografische samenstelling van België zorgt voor een toegenomen diversiteit in de zorg- en welzijnssector. Een breed palet aan culturen, talen & levensbeschouwingen is niet meer weg te denken uit de hulpverlening van de 21ste eeuw. De culturele diversiteit waar Trefpunt Odi op focust, verwijst naar dit palet en doorkruist diverse hulpverleningsthema's zoals diabetes, dementie, psychische problemen, opvoedingsondersteuning. 

Tegelijkertijd wil Trefpunt Odi organisaties ertoe aanzetten om actief discriminatie te bestrijden en aandacht te hebben voor toegankelijkheid. Zo werken we mee aan een toegankelijke en cultuursensitieve zorg & hulpverlening.