Driehoekskunde - verdieping

Na deze vorming:
- Kent de deelnemer het principe van loyaliteit:
Je wordt bekend met het principe van loyaliteit als een inherent gegeven.
- Is de deelnemer zich bewust van loyaliteitsdynamieken:
Je wordt bewust van de zichtbare en onzichtbare krachten van loyaliteit die spelen tussen cliënten en ouders.
- Kan de deelnemer constructief samenwerken:
Je bent in staat om verbinding te maken en tot constructieve samenwerking te komen met de cliënt en zijn of haar netwerk.
- Kan de deelnemer de autonomie van de cliënt versterken:
Je kan de cliënt en zijn of haar netwerk versterken in hun autonomie, vanuit het perspectief van loyaliteitsdenken.
- Kan de deelnemer de tools en inzichten toepassen:
Je beschikt over tools en inzichten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van begeleiding en ondersteuning.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 24 oktober 2024 09:30 - 16:30 Jeugdherberg De Blauwput Martelarenlaan 11A Kessel-lo

Programma

De contextuele theorie wordt op een interactieve wijze gepresenteerd en praktisch toegepast. Je krijgt de gelegenheid om de dynamieken zelf te ervaren en je kan eigen casussen bespreken. Onder begeleiding onderzoeken we of er mogelijke spanningen in deze casussen een rol spelen.

Het is aanbevolen om voorafgaand aan deze vorming de 'driehoekskunde - basisvorming' te volgen om een stevige basis te hebben voor het begrijpen en toepassen van de contextuele theorie.

WERKVORMEN EN METHODIEK
- De leidraad voor het programma en het inhoudelijk theoretisch kader is op basis van een PowerPoint presentatie.
- Tijdens de sessie wordt er ook veel interactie gestimuleerd aan de hand van de casussen ingebracht door jou en de andere deelnemers.

OVER DE LESGEVER
Fem Cnudde is coach en sociaal innovator bij Konekt sinds 2020. Ze bracht vele jaren ervaring mee uit de VAPH sector waar ze voor Dienst Ondersteuningsplan talloze trajecten van cliënten en hun omgeving begeleidde. Binnen Konekt begeleidt zij organisaties en scholen richting systeemverandering. Fem is daarnaast specialist in het toepassen van een waarderende growth mindset en het van hieruit aanreiken van oplossingsgerichte methodieken. Haar focus ligt steeds op mogelijkheden. De cliënt en diens netwerk staan centraal en worden betrokken in zowel het gesprek als het vormen van het actieplan.

VOOR WIE
Zorgprofessionals (VAPH-sector) en begeleiders bijzondere jeugdzorg.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 24 okt 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Konekt
Code vorming: 319-24SL2 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector